sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Visa 0

Katselin tässä taannoin viime vuoden kulutus-excelistä Visakortin menoja. Kyllä on surullista ja järjetöntä luettavaa. Viime vuodella en ole ollut niin fiksu, että olisin eritellyt visan kuluja, mutta tänä vuonna niitä on kumuloitunut jo lähes 4-numeroinen summa (luku korjattu kesäkuussa 3-numeroisesta 4-numeroiseen). Riviä ylempää minua tuijotti se summa, jonka joka kuukausi lykkään lyhennyksiin. Riviä ylempänä minua tuijotti summa, jolla olen visaa käyttänyt per kuukausi. Joka kuukausi lyhennän luottokorttivelkaani niillä pennosilla, jotka saan raapaistua kasaan. Joka kuukausi käytän visaa vähintään yhtä paljon ja käytännössä pyöritän tätä samaa p@s&#¤ etenemättä mihinkään.

Tässä tätä asiaa pyöriteltyäni ja tuumailtuani päädyin pyytämään varakkaalta ystävältäni lainan hyvillä ehdoilla: Korko 0 %, maksuerä minimaalinen per kk. Suunnitelmani on lyhentää Visa pois, maksaa ystävälleni hitaasti ja varmasti, käyttämättä suojakassaani eli säästöjäni. Tämän jälkeen, kuukaudessa käteen jäävä osuus pitäisi olla jättimäisesti suurempi eikä tarvetta Visalle enää ole.



Tuhluriprinsessan matka jatkuu edelleen, koska itse ongelma ei ole vielä poistunut. Pystyin tällä järjestelyllä toteuttamaan lyhennykseni huomattavasti nopeammassa aikataulussa eli kerralla, mihin suurin osa ei pysty. Muutaman satasen lyhennysvauhdila muutaman tonnin Visaluoton maksuun voi hyvinkin tuhlaantua muutama vuosi, vaikka korttia ei käyttäisi ollenkaan tai vain hätätilanteissa. Edelleen haasteeni on päästä tilistä toiseen sillä summalla, mitä käytettävissä on, onnistua säästämään joka kuukausi sekä olla käyttämättä korttia kevytkenkäisesti ja -mielisesti vailla häivähdystäkään huomisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti